Bird house with a rotating wall | LoHA | International Architecture Awards 2019

It is said that human brain and bird (especially chicken) have similar brain structures.

From this, this project was started based on a hypothetical experiment that paradoxically it might reach the comfort of people when exploring the comfort of birds.

The place is the plain area of Sakai City, Fukui Prefecture. Sakai City has a natural environment of the sea, mountains, rivers and plains
It is a very rich area and many birds live there.In such places, explore the possibility of housing acceptable to birds.It is a project that is close to the essence of what the ultimate home for birds is.

In order to be accepted by the birds, it will have to be responsive and responsive to environmental changes. Otherwise, the birds will soon jump to a more comfortable place. For birds, seek a home that is both calm and fun.

Although there are a variety of “birdhouses”, the aviary is for helping to build the bird’s nest, and it is generally not used other than nesting. Isn’t it possible for a bird’s house to be used constantly throughout the year? What can we do to be a ‘home’ in a comfortable environment for birds? In order to break down the established concept of such a “birdhouse”, consider “a house of birds”. In addition, by making “house of bird” by oneself, may we not design fun of manufacturing, warmth of tree, connection of person and nature?

So, I thought about the house of a rotating bird with a wall.
What happens if it is used as a partition by rotating a door like a wall? The rotating wall will pop out of the house and demand a connection with the outside world. When the wall is closed, it is used as a bird’s nest weight, and after the nest weight is finished, the wall is turned like a partition by creating a vague space like the inside, the outside, etc. It becomes a place like a bird’s cafe, so that each bird finds their favorite place. The rotating wall responds quickly to bird comfort. It is possible to live a sharp life against the nature of closing when closing and opening when opening. The bird’s house thus created will be used year-round and will be a place for birds to have a restful enjoyment.

Architect: LoHA
Winner – Category: Product Design
Project Location: Japan Fukui city
Country: Japan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *